Græskarkerner

Græskarkerner indeholder en del fedtstof. Smagen er fed, grøn , lidt skarp. Kernerne bliver let harske. Man kan blandt andet finde græskarkernesmag i agurkeskræl.

Udgivet i

Geranie

Kraftigt duftende blomst – kaldes også duftpelargonie. Duften minder om rose, men lidt mere skarp – den stammer fra stoffer som citronellol og geraniol (som begge dufter af rose), iso-menthon (som dufter af mint) og rose oxid (som dufter af

Udgivet i

Artiskok

Artiskokken er den uudsprungne blomst fra tidselplanten Cynara scolymus. Man spiser den nederste del af de kødfulde blade. Artiskokken er i familie med jordskok og skorzonerrod og smagen minder også lidt om disse. Artiskokken har en fin, mild, sødlig smag,

Udgivet i

Muskatdrue

Muskatdruen har sit navn fra det intenst duftende stof, moskus, som man tidligere udvandt fra moskuskattens kirtler. I dag fremstilles det overvejende syntetisk, men er stadig meget populært i parfumer, på grund af den afrodisiske/forførende duft. Muskatdruen har et strejf

Udgivet i

Galia melon

Gul melon med spændende duft af frugt (banan,melon) og karamel. Smagen er sød, med noter af vanille, honning og frugt (melon, banan).

Udgivet i

Corn flakes

Ristede majsflager, som er knasende sprøde med smagsnoter som ristet, sød, majs og lidt salt.

Udgivet i

Babymajs

Uudviklede majskolber, hvor man kan spise hele den lille kolbe. Kolben smager mindre modent – mildt, lidt grønnere /friskere og mindre sødt end de store modne majskolber.

Udgivet i

Frisk hasselnød/frisk mandel

Friske hasselnødder og mandler er saftige og bløde, med søde, friske nøddenuancer, med knap så fed og nøddeagtig smag som tørrede nødder og mandler.

Udgivet i

Mandelessens/Amarenakirsebær

Den karakteristiske duft af mandelessens, som vi også finder i Amarena kirsebær, stammer fra stoffet benzaldehyd. Benzaldehyd har en skarp, sød, kirsebær- og mandelagtig lugt og smag.

Udgivet i

Blåskimmelost

Blåskimmelost har en karakteristisk stikkende, jordslået, frugtagtig og svampeagtig lugt og smag. Et af de karakterdannende smagsstoffer er 2-heptanol, som giver netop disse nuancer.

Udgivet i
Indslag med Lisbeth Ankersen





Bliv klogere på smag! Tilmeld dig vores nyhedsbrev