Tilhører rosenfamilien og har navnet Rosa rugosa (også kaldet Rynket rose). Findes ofte vildt langs strande og har store, intenst duftende, spiselige blomster (som blandt andet giver en fin blomsternuance til jordbær-og rabarbermarmelade). Se også beskrivelsen af Rose.
Udgivet i
Hyben har en mild, sød, let syrlig, frugtsmag – og ofte en melet konsistens.
Udgivet i
Der findes en række forskellige melontyper, som alle er karakteriserede ved deres søde, grønne, frugtnuancer. Nogle af de stoffer, der giver den mest karakteristiske melonsmag er aldehyderne melonal (2,5-dimethyl-5-heptenal) og Z-6-nonenal. Honningmelonens smag adskiller sig markant fra f.eks. vandmelonens, med…
Udgivet i
Man har identificeret 147 forskellige smags- og duftstoffer i brombær – særligt er brombærrene rige på aldehyder, som bidrager med grønne, fede, blomsteragtige og citrusnoter. Smagen og duften indeholder også milde frugtnoter (som banan og honningmelon), hø (coumarin), urteagtige noter…
Udgivet i
Der er fundet ca. 300 forskellige smags- og duftstoffer i blåbær – de er særligt rige på alkoholer (som bidrager med grønne/græsnuancer og blomsternuancer som rose) og phenoler (som giver krydrede, træ og medicinske noter). Blåbær er generelt karakteriseret ved…
Udgivet i
Minder om bitter – men giver endnu mere sammensnerpende/udtørrende/astringerende mundfølelse.
Udgivet i
Den skarpe, friske grønne duft af tomatstængler og tomatblade – som minder om tomater og duften af drivhus.
Udgivet i
Der er fundet 42 forskellige smags- og duftstoffer i rabarber. Smagen og duften domineres af syrlighed, samt frugt og blomstnuancer fra de mange estere og skarpe, krydrede og trænoter fra de mange phenoler. Methyl phenyl carbinyl acetat er et af…
Udgivet i
Krydderurter er blade – friske eller tørrede – fra f.eks. oregano, frisk koriander eller mynte. De indeholder typisk 1% essentielle olier. (Krydderier derimod er tørrede frø, bark eller rødder – f.eks. kanelbark, spidskommenfrø, korianderfrø – med langt mindre vandindhold og…
Udgivet i
Friske, skarpe grønne, træ- og harpiksnoter – minder om enebær. Anvendes ofte i parfumer – særligt maskuline, grønne parfumer.
Udgivet i