Jordbær

Sødt bær med noter af frugt, slik (candyfloss/smeltet sukker) og blomster samt cremede og grønne noter. Jordbærs karakteristiske frugtaroma findes ofte i rosévin. Vilde jordbærs duft og smag er mere blomsteragtig end kultiverede jordbærs. Smagen af jordbær er utrolig populær

Udgivet i

Blomme

En karakteristisk smag af blommer, lidt krydret, sød og aromatisk. Blommesmagen har desuden noter af bær/kirsebær, frugt, grøn, blomst, citrus, nød og fed. Smagen af blomme findes ofte i søde rødvine.

Udgivet i

Ribs

Ribs er bærrene fra busken Ribes rubrum. Der findes både hvide, gule og røde ribs – de hvide er lidt sødere end de røde. Ribs er syrlige, bitre, med fine frugt- og blomsternoter og beske, udtørrende kerner.

Udgivet i

Lakrids

Karakteristisk smag af rålakrids. Rålakrids fås i to udgaver: lakridsrodspulver og granuleret lakridssaft. Lakridssmagen findes også i andre planter. Eksempler: anis, fennikel, og sødskærm.

Udgivet i

Gran

Duft og smag af grannåle. De friske, lysegrønne granskud har en grøn, krydret og frisk duft med noter af citrus. Gran som vi kender fra juletræer og dekorationer har flere træ og harpiksnoter – og er kraftigt associeret med duften

Udgivet i

Peber

Peber fås i mange udgaver: Sort peber, hvid peber, rosenpeber m.fl. \r\nSmag og duft er også forskellige, med rosenpeber som en meget parfumeret aroma

Udgivet i

Chokolade

Chokoladesmagen kommer fra kakaobønnerne på kakaotræet. Kakaobønnen er i sig selv ret bitter og mørk i smagen, men når den fermenteres og ristes og blandes med sukker i chokolade kommer de fine nuancer som frugt, træ, blomst, tobak, rom, nød

Udgivet i

Trøffel

Trøfler har en meget karakteristisk smag og meget kompleks aroma. Smagen er nøddeagtigt med toner af skovbund. Sort trøffel er mest mild i smagen, mens hvid trøffel er meget intenst og tilmed har noter af hvidløg.

Udgivet i

Grape

Grape er en citrusfrugt, som indeholder en del bitterstoffer, der gør smagen af grape bitter.

Udgivet i

Kvæde

Kvæden stammer fra træet Cydonia oblonga. Frugtens duft mindre lidt om både æbler og pærer, men har også en fantastisk blomsteragtig duft – som stammer fra laktoner og iononer (som også findes i violer). Smagen og konsistensen af den rå

Udgivet i
Indslag med Lisbeth Ankersen





Bliv klogere på smag! Tilmeld dig vores nyhedsbrev