Bergamotte

Orangegul citrusfrugt med en karakteristisk parfumeret duft, som man finder i Earl Grey te og Althea bolcher. Den er syrlig og bitter men har samtidig søde og grønne samt blomst og frugt noter. Kemisk set er det linalyl acetat, som

Udgivet i

Gæret

Fermenteret note hos nogle fødevarer, ofte lidt syrlig. Eksempler: Brød, gær, øl

Udgivet i

Stærkt

Bidende, brændende fornemmelse i munden. Eksempler: Chili, peber

Udgivet i

Soya

Associeret med opvarmet eller raffineret soya fra soyabønner. Eksempler: Soyaolie, soyamælk

Udgivet i

Smør

Ren, fedtholdig, mild smag af smør (Diacetyl molekyle). Eksempler: Smør, frisk flødeskum, ost

Udgivet i

Bolsjer

Intens – ofte fyldig, karamelagtig – sødme på grund af opvarmning af sukker under fremstilling. Eksempler: Bolcher, candyfloss, vingummi, karamel.

Udgivet i

Skræl

Skarp, bitter smag. Eksempel: Appelsin skræl

Udgivet i

Æg

Aroma som kogt æg, æggeprotein, svovl. Eksempel: Hårdkogt æg

Udgivet i

Udtørrende

At den trækker sig en smule sammen i munden og giver en udtørrende fornemmelse

Udgivet i

Kemisk

En kemisk duft og smag er ofte associeret med noget unaturligt, syntetisk og minder om eksempelvis maling, plastik, lak, rengøringsmidler og opløsningsmiddel.

Udgivet i
Indslag med Lisbeth Ankersen





Bliv klogere på smag! Tilmeld dig vores nyhedsbrev