Smag af røg. Eksempler: Røget ål, røget bacon, røget ørred, te, svampe
Saftig mundfølelse ofte forbundet en frisk, syrlig frugtsmag. Eksempler: Appelsin, æble.
Den er syrlig, skarp, frisk og krydret med noter som citrus, sødme, blomst, grøn og vanille. Mange forbinder duften af appelsin med jul. Kemisk er nogle af de karakteristiske smags- og duftstoffer beta-sinensal og valencene – samt citral som er…
Hvidløg har en skarp lugt og skarpe, svovlagtige, brændende smag fra forskellige svovlforbindelser. Det rå hvidløg kan også have mildere smags- og duftnuancer som umodne hasselnødder og jordskokker. Der er stor forskel på de enkelte sorter – Mesidor er skarp…
Der findes ca. forskellige smagsstoffer i rå kartofler – disse giver friske, let sødlige, bitre og grønne smags- og duftnuancer. Ved tilberedning fremkommer en række nye smagsstoffer som smør, blomst, frugt, ristet, fed, jord, svovl, umami eller artiskok. Der er…
Popcorn dannes ved opvarmning af majskerner, hvorved vandindholdet i kernerne omdannes til damp og stivelse og protein blødgøres. Når skallen brister expanderer dampen og protein/stivelsesblandingen stivner, som et stort, sprødt popcorn. Smagen af popcorn stammer fra de smags- og duftstoffer…
En sød, mild frugtsmag med grønne, søde, tropiske, blomstlignende duft- og smagsnoter. Særligt stoffet ethyl decadienoat giver den særlige pæresmag, men over hundrede andre stoffer (særligt estere) er med til at give den fine smag. Pærens konsistens går fra det…