Smag og duft af modne hindbær. Hindbær har intens sødme og syre – samt grønne nuancer og en karakteristisk blomsternote, som primært stammer fra stoffet alfa-ionon.
Smag og duft af modne hindbær. Hindbær har intens sødme og syre – samt grønne nuancer og en karakteristisk blomsternote, som primært stammer fra stoffet alfa-ionon.
Sød og fed, men samtidig frisk smag – med lette noter af frugt, stald og mejeri. God som modspil til syre i mad og til at ”afrunde” både smag og konsistens.
Generelle smags- og duftnoter i brød er: Sød, nød, ristet, bagt, gær, syrlig, bitter og brændt. For hvedebrød findes der især ristede og grønne noter samt noter af popcorn og korn, hvorimod der for rugbrød findes noter af smør, kartoffel…
Parfumeret, tropiske frugter, sæbeagtig. Eksempler: Mango, passionsfrugt, lychee, banan, ananas
Kogte majskerner har sødlige, cremede nuancer samt lette svovl-, asparges-, og kålnoter. Dimethylsulfid er med til at give majskernerne denne karakteristiske smag. Tilberedt majs – bagt, stegt, ristet har noter som popcorn, nød, ristet, brød, kartoffel og tacochips primært fra…
Mild grøntsag med grønne, bitre og nøddeagtige smagsnuancer. Det bitre sidder mest i skrællen og det nøddeagtige opleves mest i små, faste agurker.
Organisk forbindelse i planter som giver den karakteristiske, sødlige, let parfumerede duft af nyslået hø. Kendes også fra duften af skovmærker og mjødurt. Coumarin findes også i kanel. Der har været en del presseomtale af coumarinindholdet i blandt andet kanelsnegle,…
Den rene, søde, lidt høagtige duft af korn finder man bedst i kornlader og på kornloft. Man kan ofte genfinde duften i nybagt brød, morgenmadsprodukter, “kornmodnede” oste, kogte kerner, øl.
Kakaobønnen er i sig selv ret bitter og mørk i smagen, men når den fermenteres og ristes og blandes med sukker i chokolade kommer de fine nuancer som frugt, træ, blomst, tobak, rom, nød og vanilje frem. Kakaosmagen kendes fra…