Krydret

Ordet krydret forbindes med smag og duft af krydderier. Krydderier deles typisk op i to kategorier – de “søde” – som kanel, allehånde, nellike og stjerneanis – anvender vi i kager og desserter. De stærke/”savoury” krydderier som peber, karry og paprika – anvender vi ofte i madretter, sammen med kød og grøntsager. Krydderier kan også grov-inddeles efter smagsnuancer; de bitre (gurkemeje, bukkehornsfrø..), de brændende/varmende (peber, chilipulver, sennepsfrø..), de urte/træagtige (enebær, laurbærblade..), de milde/friske (birkes, citronskaller..), de søde (lakridsrod, vanille…). Krydderier adskiller sig fra krydderurter ved et højere olieindhold og lavere vandindhold, samt ved at de anvendte dele af planten typisk er frø, rødder eller bark – hvor det oftest er bladene der anvendes fra krydderurter.

Udgivet i
Indslag med Lisbeth Ankersen





Bliv klogere på smag! Tilmeld dig vores nyhedsbrev